Bokmässan Andra Världar

Här finns länkar till all information om bokmässan Andra Världar. Aktuell information kommer att läggas ut när det drar ihop sig till nästa upplaga av bokmässan men tills vidare kan du läsa om vad alltihop går ut på och botanisera bland tidigare omgångar.

Program
Inför varje bokmässa sätts ett program med gäster, samtal, workshops och föredrag ihop. En del programpunkter är tänkta att bidra till den speciella atmosfären, andra handlar om att värna vårt läs- och skrivnörderi och kärleken till berättandet medan ytterligare något bara är en kul grej. Vi försöker alltid få till en bra blandning som ska passa både besökare och utställare.

Vi är stolta över att ha gästats av många duktiga och intressanta personer, bland andra Karin Tidbeck, Fredrik Persson, Susanna Nissinen, Maria Friedner, Mikael Thomasson, Karin Waller och Alice Engström.
Tidigare program finns här.

Besökare
En av de vanligaste frågorna under de senaste åren har varit: “varför ska jag komma till Andra Världar?”.
Det korta svaret är att om du gillar fantastiklitteratur finns det ingen anledning att inte komma!

Andra Världars bokmässa är till för dig som läser fantastik. Det betyder att du inte behöver leta dig fram till någon obskyr mässgränd med en undangömd monter för att hitta något av intresse. Här finns allt från science fiction för ungdomar till vuxenfantasy fullt synligt! Och mässborden befolkas i många fall av den stolta författaren själv. Här får du alltså träffa många av våra inhemska fantastikförfattare och botanisera bland de titlar som är svåra att hitta i andra sammanhang.

Om du har egna planer på att skriva, teckna eller skapa har du med andra ord ett helt mässgolv av proffs att fråga om råd och tips för att komma vidare i ditt eget arbete. De vet hur man kommer till avslut och vad man behöver tänka på både före och efter.

Trots att Andra Världar är en bokmässa finns det även en hel del ögongodis i form av hantverk, smycken, konst och illustrationer att njuta av. Det beror delvis på att vi själva är skattsamlare av drakklass men framför allt handlar det om att vi är alla del av “fantastiksläkten”. Och vi håller ihop!

Bokmässorapporter
Det finns lite olika sätt att få en bild av hur vi haft det på plats i Andra Världar.

En del börjar ofta lära känna varandra lite redan i förväg genom att prata med varandra på facebookevenemangen som kommer upp ett par månader innan det är dags.

Många av dem som varit på Andra Världars bokmässor har också bloggat om sina upplevelser. Dessa samlas ihop så gott det går. Du hittar dem här:
Andra Världar The Complete Mäss på Kulturhuset i Jönköping 26-27 april 2014
Andra Världar 2013 på Sägnernas Hus i Sandhem 23-24 mars 2013

Här är vad lokaltidningen Jmini skrev om helgen.

Utställare
Bokmässan Andra Världar är inte som andra mässor. Det är inte bara för att vi skapar Sveriges enda bokmässa för fantastikgenrerna som fantasy, skräck och science fiction. En av de viktigaste skillnaderna mot andra mässor är att Andra Världar är ett forum för att knyta kontakter med varandra. Kanske hittar du en framtida medförfattare här? Eller illustratören som kommer göra alla dina framsidor i fortsättningen. Oavsett vilka karriärmöjligheter som kan öppna sig under bokmässan så kan du räkna med att få lära känna nya vänner.

För att vara utställare på Andra Världars bokmässa krävs att du är intresserad av fantastik och är sugen på att träffa likasinnade. Om du dessutom har böcker, spel, smycken, hantverk eller andra saker med klara kopplingar till just fantastiken är saken klar. Här hittar du en förteckning över de utställare som har varit med oss tidigare.

Vi söker ständigt efter nya utställare för att mässan ska få ett så brett och bra utbud som möjligt. Och så är det ju trevligt att lära känna nya människor. Du är alltid välkommen med din intresseanmälan till info(at)andravarldar.se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *